When life gives you lemons,make lemonade

Actually it's very simple tau nak buat air lemon ni.Janji kau kena ada lemon baru boleh jalan.Resepi air lemon ni style aku so ikut selera tekak aku.C'mon let's start bebeh!

RESEPI AIR LEMON (1 ORANG)
------------------
Bahan-bahan:

1 hirisan lemon
1 sudu besar gula (lagi afdal guna madu)
Air panas secukupnya
Ais kiub (optional)

Cara-caranya:

Kau campak je hirisan lemon dan gula tadi dengan penuh bergaya dalam gelas lepastu tambah je dengan air panas dan kacau sampai gula tu larut tadaa dah boleh minum!Pehhh sekali nafas je aku ajar en hik.Aku lagi suka minum bila dia sejuk so aku tambah sikit je air panas supaya gula tu larut dan letak ais kiub.Siap!

Air lemon dah jadi favourite aku sekarang.Memang sedap dan rasa fresh bila minum.Time bulan puasa hari tu aku satu family selalu minum air lemon untuk bukak puasa.Tak muak langsung.Before this aku benci minum air lemon sebab takut rasa dia masam sangat tapi betullah orang cakap jangan benci sangat nanti lama-lama suka eh.

Rumah aku selalu ada stok lemon ni sebab mak aku lah yang rajin beli kat Econjaya.Untung tau minum air lemon sedap² dapat jugak kuruskan badan.Aku hilang 2kg kot wuhuu mana ada tipu ok tipu dosa masuk api neraka.Rupa-rupanya aku baru tahu minum air lemon ni banyak kebaikan dia tapi kena amalkan hari-hari la baru boleh rasa perbezaan dia.If you never try,you'll never know!

Kalau rajin korang boleh baca artikel pasal kebaikan air lemon ni kat sini sebab kalau aku copy paste panjang² pun macamla ada orang nak baca,membazir perkataan kat keyboard aku ni je.Untuk info yang lagi banyak tentang air lemon ni boleh google sendiri ye.Have a nice day!

17 comments:

  1. wah, bagusnya air lemon ni, tapi, sy tak boleh minum. hmm TTwTT

    ReplyDelete
    Replies
    1. i feel sorry about that tomo hm tapi awak boleh cuba buah lemon ni dengan resepi lain contohnya macam kek lemon heheh

      Delete
  2. Replies
    1. looks like it grabs your attention xD

      Delete
  3. nk try buat jgk la.. mane tau kena ngn selera tekak ni.. hihi

    ReplyDelete
  4. lemon memang sodappp but i prefer jadikan ice lemon tea hoho.
    malangnya keluarga kami tidaklah rajin shopping lemon sobsss

    ReplyDelete
    Replies
    1. sometimes lepas habis minum air lemon saya ratah buah dia haha

      Delete
  5. boleh buat detox jgk. tapi lemon mahal huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup!Takpe buah lain pun boleh try jugak untuk detox :D

      Delete
  6. done follow ur blog! heeee followback? :) btw nice sharing! bagus banyak khasiat lemon ni kan haha.

    ReplyDelete