Let's shellout di Restoran Teratai Chini,Kuantan!

Mencabar keimanan betul nak taip entri cenggini tengah² bulan puasa ni. Ada jugak yang gigit laptop ni karang. Okay so masa birthday aku yang lepas (Alhamdulillah sekarang dah 20 tahun 3 bulan 21 hari) aku kena belanja 4 ketul manusia ni makan kat luar. Rare tak birthday aku? 

Ni semua berpunca daripada si Dira sebab dia yang start permainan ni time birthday dia jadi bila sampai je birthday aku kini masanya bersedia bersedia untuk belanja diorang makan so tak payah nak fefeeling happy sangat dapat jadi birthday girl ni k hahaha. Diorang pulak lagi eksaited daripada aku. Nasib aku tak mengalami kegawatan ekonomi lagi kalau tak makan batu dengan kayu jelah diorang ni jawabnya.

My treat is shellout which is dekat Restoran Teratai Chini, Kuantan. Ramai jugak orang yang datang kat sini sebab nak try shell out dia. Besides ada je dishes yang lain. Western food pun ada. Kitorang order jugak tomyam dengan sayur campur. That was my first time makan shell out and I think not bad la! Jakun jap bila makan takde pinggan hoho.

Here's a closeup of the shellout. Let's appreciate this kind of beauty 💕

Shellout dia ada macam macam set. Nak makan ramai ramai  ke nak makan sorang sorang pun boleh okay! Kalau rasa forever alone dan nak makan sorang sila ambil set lone ranger. Kitorang ramai so kitorang pilih Set E which is dalam tu ada ketam,udang, kupang, kepah, kerang, lala dan sotong. Harganya just RM50 je tau!

Shellout dia tak mengecewakan. Betul ni wa cakap sama lu! Tomyam dia pun harus mendapat pujian melambung-lambung. Tak caye tanya Aina. Dia makan sampai licin tomyam tu. So yeah for me makan kat sini memang best dan harga mampu milik. Nak datang lagi boleh tak?

Teratai Chini Shell Ouch
No.40, Jalan Teluk Sisek, 25000 Kuantan, Pahang
Opens at 5pm - 1am, Mon-Sun
Call/whatsapp: +60179000729
Facebook | Instagram


2 comments:

  1. Ya Allah sedapnya! Sanggup pergi Kuantan untuk makan kat sini T.T

    http://www.erinazmir.com

    ReplyDelete