Happy one year anniversary

Hari ni 4 Februari 2016.Selamat ulang tahun cinta wahai braces.Dalam setahun ni je dah banyak kenangan aku dengan braces antaranya nasi,cili,ayam,mihun dan segala jenis makanan terlekat celah braces,phone terjatuh atas braces,tertumbuk braces tanpa sengaja dan banyak lagi.



So far aku takde lagi kena ulser atau braces tercabut tapi dulu aku pernah mimpi yang braces aku tercabut haha.Bangun² je terus raba gigi sendiri,nasib baik tak tercabut betul-betul.

Perkembangan yang aku tengok tentang gigi aku,gigi kat bahagian bawah yang jarang tu dah tak jarang lagi dah pastu gigi lain pulak jadi jarang -_- Gap yang tinggal sebab kena cabut gigi kat bahagian atas pulak dah nak rapat so gigi aku mula nak jadi jarang.Doktor pakai power chain kat situ tu yang laju sikit gigi tu gerak.Bagus,bagus.Keep moving on baby,u can do it!

Aku dah pernah pakai getah warna merah,oren,biru laut,pink,hitam dan sekarang aku pakai warna biru laut lagi.Tu pun aku tengok dah tak macam warna biru laut lagi dah,more like mak kau hijau.Ni semua penangan kuah kari dan segala jenis kuah yang warna kuning buat braces aku bertukar warna.

Aku harap next appoinment doktor bagi chance aku pilih warna getah sendiri sebab appoinment lepas doktor yang pilih warna biru laut tu,murung sekejap sis.

22 comments:

  1. Comel je warne biru bracesnya :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. comel tapi tak suka warna biru ni ><

      Delete
  2. awk, sakit tak pakai braces? haha sorry tanya. efa punya gigi tak okay sangat. berlapis lapis gigi kita wak :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. efa nak pakai braces jugak ke?masa first pakai braces tu je sakit but it's worth it bila dapat tengok gigi kita straight :D

      Delete
  3. comelnya braces dia kaler biru. huhuhu

    ReplyDelete
  4. teringin pakai braces tapi mak tak izinkan =(

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. lawa ke..macam landasan kereta api jer hehe xD

      Delete
  6. i thought siapa yang pakai braces wajibul ghunnah ada ulser XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak semestinya,yang penting kena banyak minum air kalau tak bibir jadi kering dan mudah dapat ulser :D

      Delete
  7. buat braces dkt mana? free or kena bayar?

    ReplyDelete
    Replies
    1. dekat hospital kerajaan and it's free :)

      Delete
    2. oh samala. dkt HRPZ eh? lama tak tunggu?

      Delete
    3. takk,saya buat kat hospital kuala krai.Berjanggut jugaklah kena tunggu,dalam setahun cam tu hehe

      Delete