Bau kedai

Aku dah lama mengidam nak beli laptop baru tapi abah aku cakap tunggu aku masuk universiti dulu baru boleh beli yang baru.Aku tak kesah mana lagipun masa aku study kat matrik dulu aku bukan pakai sangat laptop jadi aku memang tak pernah bawak langsung laptop balik matrik.Laptop yang aku ada ni dah lama sangat.Laptop tu abah aku bagi hadiah sebab dapat 5A UPSR hihi.Dengan laptop tulah aku guna untuk main Facebook sebelum aku dapat pegang phone sendiri,edit blog,majalah sekolah,buat kerja-kerja design huihh memang banyaklah jasa laptop tu kat aku.

No wonderlah sekarang laptop tu asyik meragam dan susah nak bagi kerjasama.Asal aku tengah syok buat kerja guna laptop tu time tu jugaklah dia nak shut down tetiba.Can you feel me?T_T

Aku hagak dia jadi camtu sebab battery dia dah condemn.Aku dah pernah tukar dah battery laptop tu sebelum ni tapi dia jadi condemn jugak yelah sape suruh tak tutup suis charger lepas dah habis charge???Maka sampai kesudahnya laptop dan charger aku macam Buddyz takkan terpisah.Charger wajib kena pasang dan on kalau tak nak laptop tu bagi surprise shut down lagi.Aku jugak yang down karang.

Bila kat rumah ni aku pakai je dulu laptop aku.Aku lagi suka guna laptop mak atau adik aku sebab laptop diorang tak jem macam aku.And then my sister need my help untuk project dia which requires me a laptop to do it.Tapi aku takleh harap dengan laptop tu sebab asyik problem je.Adik aku nak blah hostel dah masa tu and I can't always bergantung with my mom's laptop sebab of course dia nak guna untuk kerja-kerja dia.

Malu tapi mahu jadi aku menebalkan muka aku untuk try mintak dengan abah supaya beli laptop baru.Bak kata Coldplay masa dia nyanyi lagu Fix You,"If you never try you'll never know".Eh ternyanyi pulak nasib baik korang tak dengar.Back to our story,abah tak terus setuju.Macam-macamlah alasan yang kukuh dan konkrit aku bagi and lastly abah setuju.Bersinar-sinar terus mata iols bila dapat ni;

COME TO MAMAAAAAAA
(Ekcelli dalam kotak tu kosong je,aku gelojoh sangat nak tengok isi dalam dia)

Thank you so much abah for this! <3

I really like it!!It's Acer Aspire E14.Laptop ni lebih ringan daripada laptop aku yang sebelum ni.Nak guna untuk buat kerja pun smooth dan selesa je.Bolehlah lepas ni nak tengok movie dan blogging dengan bahagia.Jangan tetiba rasa pelik dan menyampah pulak tengok aku rajin update blog yer muahaha harap korang tabah je k.


24 comments:

  1. bestnye dpt laptop baru.. =)

    ReplyDelete
  2. wahhh tahniahh laaa dapat laptop baru.
    akak pun segan nak mintak dgn mak haritu tapi demi esaimen yg berlambak terpaksa tebalkan muka minta.
    semoga dapat kerja cepat dan ganti balik jasa2 mak abah T.T

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi kena tadah telinga jugak dengar abah lecture haritu sebab mintak laptop baru hihik *emojimonyettutupmata*

      Delete
  3. wahh untung la dpt laptop baru...sy xprnh dpt hadiah pape,semua kena beli sendiri..besh la pasni dpt update blog selalu ea..btw install la dota 2 ea..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya lagi kagum dengan awak sebab boleh beli sendiri.Hahah tapi tak main dotalah,sape nak main nanti? xD

      Delete
  4. This is prettayh! i've gotten my first ever laptop sebelum masuk asasi. aspire E1-472G . white in color and corak dia lawa >.< (kantoi beli sebab corak dia lawa).

    ReplyDelete
    Replies
    1. that's my dad taste actually haha but not bad la

      Delete
  5. Tahniah awak. Hehehe. jaga baik2, might need it more bila dah masuk u nnt. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks atas pesanan,abah pun pesan macam tu jugak :)

      Delete
  6. Hi.. im new here ~
    waa its nice to see u got what u want..nak jugak laaa T.T

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi back!It's nice to have you here :) One day nanti belilaa :D

      Delete
  7. Tahniah sebab dapat laptop baru. :D Cantik sangat. Tapi en, hari tu miza pergi kedai sebab laptop miza dah berat sebab banyak software kena download untuk course miza. Actually is better beli laptop ni bersesuain dengan kos kita. Boleh mintak pendapat dengan orang kedai Tapi kalau dapat course yang tak perlu download software, then it's ok. ^_^ -tips-

    Btw, Allah yuftah alaikum my dear ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup i agree with u.Allah yutfah alaiki aidan :)

      Delete
  8. wow baby blue. that is cute. do take care of yr own laptop.
    there is so many people who got a pretty laptop but did not know how to use it/care it correctly.
    wish you luck =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes i will take care of it macam nyawa saya sendiri hihi.Thanks :D

      Delete
  9. Exactly the same laptop like mineeee :D Tapi saya punye emak yang belikan hehe. Tahniah, jaga baik-baik! :D

    ReplyDelete
  10. Hah! Ni mesti Windows 10 kan..bestnyaaa aniss!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hoi sampai sini ain komen hahah.Haah pakai windows 10,memang syokk

      Delete