Goodbye 2015

It's 2016 already.Alhamdulillah masih lagi survive sampai sekarang.Umur dah masuk sembilan belas tahun ni moga perangai pun makin matang.Umur bunyi belas belas tu rasa cam okay lagi haa tapi tahun depan rasa cam sheram pulak sebab nak masuk dua puloh tahun.Kot kotlah kan ada yang dah pasang niat nak masuk meminang aku wakaka.

Aku rasa 2015 is a bitter sweet year for me.Ada best dan ada jugak yang tak best bagi aku.Tapi yang bestnya banyak dan yang tak best tu sikit tapi walaupun sikit ia meninggalkan kesan yang sangat mendalam bagi aku.Apapun 2015 is better than 2014.I had enough on 2015.Tahun 2015 aku dapat saksikan friends become strangers and love becomes hate.2015 buat aku rasa takde rasa apa lagi dah.Tak tahu nak rasa sedih atau benci.

But 2015 changed me a lot.I'm becoming more talkative,tak macam masa sekolah dulu.Dah pandai buat lawak dah depan kawan kawan hahah.Bila flashback balik diri aku masa sekolah dulu sampai sekarang,aku tak expect aku akan berubah sampai macam ni sekali.Aku pun jadi tak kenal dengan diri aku yang dulu.Dulu aku seorang yang pendiam gila sekarang mulut asyik pot pet je.Kawan kawan aku masa sekolah dulu taulah perangai aku cemana hihi.One of my goals to gain confidence berjaya weheee

I also met awesome people in 2015.They are my friends in matriculation.Aku rasa ada hikmahnya Allah pertemukan aku dengan kawan-kawan dekat sini.I'm so grateful because at least I still have my friends who knows how to make me happy.They are the reason behind my smile.Walaupun kadang kadang ada jugak tak okay dengan diorang but it just for awhile.

One of my classmate pun dah pergi meninggalkan kami semua untuk sambung PDT di KMPh.She is Zaharah.Tinggal 10 orang je dalam kelas aku lepas dia pergi.Takde lagi dah yang suka belit-belit shawl dalam kelas aku lepas dia pergi.Thanks ya Allah bagi pinjam Zaharah for us even just for one sem.I feel like its just not enough for me but what can I do.Lumrah hidup ada yang pergi dan ada yang stay.




Those pictures are not mine,aku ambik daripada kawan aku.Aku takde masa nak edit gambar-gambar ni sebab nak tunjuk natural beauty masing masing hahah.To Zaharah,take good care kat sana and study leklok!Thanks for the card anyway,walaupun dah satu sem tapi nama penuh saya pun awak salah tulis lagi haha but it's okay.Ada ke patut nama aku ada 'Nur' kat depan.Heishh mungkin tak nampak nur kot dekat aku pasal tu dia pegi letak nama 'Nur' dekat nama aku haha.

Bye for now.Oh ya Happy New Year guys!Enjoy your days ahead :)


3 comments:

  1. Selamat tahun baru. semoga tahun 2016 lebih baik dari tahun sebelumnya :)

    ReplyDelete